Ångestvän
en plats för dig med ångest, tvångssyndrom, fobi m.m.

Få en Ångestvän

Här finns möjlighet för dig att söka en egen Ångestvän. Det är enkelt, du gör det genom att fylla i nedanstående formulär. En Ångestvän är en volontär som finns till för att stötta dig via e-post. Du kan alltid vända dig till din Ångestvän när livet känns tufft eller när du helt enkelt behöver skriva av dig om något. Du kan även välja att få kontakt med någon annan som befinner sig i samma situation som du, ifall det känns bättre för just dig. När vi läst din ansökan skickar vi en bekräftelse och när det sedan finns en ångestvän som matchar det du söker tar vi kontakt igen. Självklart är det helt kostnadsfritt och vi välkomnar både gammal och ung!


Bra att veta:

Alla våra Ångestvänner är volontärer. De gör detta för att de har ett hjärta för dig som lider av ångest, tvångssyndrom, fobi eller liknande psykisk ohälsa. 

Våra Ångestvänner är inte utbildade inom sjukvård eller terapi. Deras uppgift är att vara en stöttade medmänniska och vän som du kan vända dig till för att få skriva av dig.

All kontakt sker via e-post och din Ångestvän kommer finnas till hands minst 1 gång/vecka. Ni använder alltid era egna mail-adresser. Tänk på vilken mailadress du använder ifall du har behov av att känna dig helt anonym.

Många av våra volontärer har själva erfarenhet av psykisk ohälsa, men är friska i dag. 

Volontärerna är omsorgsfullt utvalda, men om du ändå inte skulle trivas med kontakten har du självklart alltid rätt att avsluta den.

Om du väljer alternativet "Jag söker: någon i samma situation" matchas du med en annan person som fyllt i samma sak. Det är alltså inte en av våra volontärer, utan någon som gjort samma sak som du - fyllt i ovanstående formulär.